7.3.14

piccalilly

Piccalilly, ze geven bijna licht in het donker en ze worden lekkerder hoe langer je kan wachten. Knapperige zure groentjes, ideaal bij rosbief of gehaktbrood. 

 
recept uit ons boek Ingemaakt * foto: Iris Debremaeker 
125 g zout * 1,25  water * 300 g wortelen * 300 g zilveruitjes * 30 g bloem * 2 tl kurkumapoeder * 100 g suiker * 1 el mosterdpoeder * 570 ml ciderazijn

Breng het water met het zout aan de kook en laat afkoelen. Schil de wortelen en zilveruitjes en snijdze in stukjes. Laat met de bloemkoolroosjes een nacht weken in het zoutwater. Breng het geheel aan de kook en laat 10-15 minuten weken in het zoutwater. Breng het geheel aan de kook en laat 10-15 minuten zacht sudderen. Giet de groenten af en doe ze in een grote pot. Meng de bloem met de kurkuma, suiker en mosterdpoeder en klop er geleidelijk de azijn door. Laat het met de groenten 10-15 minuten doorkoken. Doe de piccallily in gesteriliseerde potten en sluit onmiddellijk af. Laat 1 maand rusten op een koele, donkere plaats. Serveer met vlees, harde kazen en geroosterde groenten. 

                                                            receptuur en styling: Els Debremaeker * foto: Iris Debremaeker