S. Pellegrino Young Chef 2015 Benelux-finale

foto: S.Pellegrino – copyright Guerrino Toninato

Getalenteerd en vooral divers waren ze, de 10 jonge chefs die vandaag werden geproefd en beoordeeld door de vakkundige jury onder leiding van Sergio Herman. De wedstrijd ging door in de keukens van Bulthaup, een mooie grote, open ruimte waar de chefs elk een eigen keuken kregen om de wedstrijd voor te bereiden. Beheerst en vakkundig gingen ze elk in hun eigen ruimte aan de slag.
De chefs waren allemaal jonge chefs, onder de 30 maar met minstens een jaar professionele ervaring op het cv. Ambacht en diversiteit waren de criteria die mij het meest opvielen, elke chef had zijn eigen signatuur en daar hou ik ontzettend van. 

Dit waren de deelnemers: Alex Verhoeven (Fleur de Sel), Luis Hinostroza (De Kromme Watergang), Gregory Knuets (Gregory K.), Jeroen Oosterveen (Schultenhues), Davy De Pourcq (Volta), Alex Joseph (Rouge Tomate), Frederic Bruneel (Kok au Vin), Jo Grootaers (Altermezzo), Beatrice Guzzi (Senzanome) en Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen).

De jury bestond uit sterrenchefs Sergio Herman, Kobe Desramaults, David Martin en chef Steven Dehaeze  en journalisten Willem Asaert (Culinaire Ambiance) en Jean-Pierre Gabriel (Weekend Knack/Le Vif Weekend).

foto: S.Pellegrino – copyright Guerrino Toninato

Unaniem werd chef Alex Joseph gekozen om zijn vakmanschap in zijn signatuurgerecht "Proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten, paarse mosterd en wilde, gepekelde uien".
De jonge, getalenteerde chef mag de Benelux vertegenwoordigen in de grote finale van de S. Pellegrino Young Chef 2015 tijdens de wereldtentoonstelling in Milaan (25-27 juni).


Populaire posts