21.4.15

Sunday Foodcamp in de Oude vismijn gent

Zondag was ik gast kok in de Oude Vismijn. Samen met chef Koen die ook een passie heeft voor China en Chinees koken, maakten we een tafel vol lekkers - recepten uit mijn China dagen.
Enkele impressies en het menu - volgende zondag op 3 mei zijn we er terug (en binnenkort post ik een recept uit het menu).

                                                                                                  foto's: Iris Debremaeker





炒面用五香 Gefrituurde noedels met 5 kruiden
烤花生 Geroosterde pindanoten
黃瓜大蒜敷料 Gekneusde komkommer met knoflookdressing
黄瓜酸甜更衣室 Gekneusde komkommer met zoetzure dressing
卜用香 Ramenas met sesamolie
卜辣椒油 Radijsjes in chilioliesaus
毛豆 Groene sojabonen


泡菜 Kimchi (van Chinese kool en van mosterdblad)
漆五花肉 Gelakt buikspek
肉海鲜酱和羽衣甘Kipgehakt met hoisinsaus en boerenkool


清蒸Gestoomde vis met lente-ui, gember en sesamolie
麻婆豆腐 Vegetarische Ma Po Tofu
白米Gestoomde jasmijnrijst
白菜蚝油 Paksoi met oestersaus
色的红烧Roodgesmoorde aubergine
面条用香菇和豆荚  Noedels met mini shitake, mungbonen en peulen 
蛋和西柿 Roerbak van ei met tomaat en Chinese bieslook 


清蒸油 tangyuan kleefballetjes in jasmijnthee
柑橘 Citrus