10.5.15

sunday foodcamp 3 mei 2015 * oude vismijn

Sfeerbeelden uit het fototoestel van mijn zus Iris Debremaeker uit de tweede editie van Sunday Foodcamp - Njamelicious kookt authentiek Chinees.

PS: volgend weekend komt er een portret in het Nieuwsblad door fotograaf Ivan Put en journaliste Eline Mayens.



                                            styling en recepten: Els Debremaeker * foto's: Iris Debremaeker 




Op het menu: 3 mei 2015 * Sunday foodcamp
炒面用五香 Chǎomiàn yòng wǔxiāng
Gefrituurde noedels met 5 kruiden
烤花生Kǎo huāshēng
Geroosterde pindanoten
黃瓜,大蒜敷料Huángguā, dàsuàn fūliào
Gekneusde komkommer met knoflookdressing
黄瓜酸甜更衣室Huángguā suān tián gēngyī shì
Gekneusde komkommer met zoetzure dressing
萝卜用香油Luóbo yòng xiāngyóu
Ramenas met sesamolie
萝卜辣椒油酱Luóbo làjiāo yóu jiàng
Radijsjes in chilioliesaus
毛豆Máodòu
Groene sojabonen
莲藕 Lián'ǒu
Lotuswortel



碎鸡肉海鲜酱和羽衣甘蓝Suì jīròu hǎixiān jiàng hé yǔyī gānlán
Kipgehakt met hoisinsaus en boerenkool * champignons
面条用香菇和豆荚Miàntiáo yòng xiānggū hé dòujiá
Noedelsalade met mini shi-take, peulen en koriander
泡菜Pàocài
Kimchi (van Chinese kool en van radijsblad)
漆五花肉Qī wǔhuāròu
Gelakt buikspek
麻婆豆腐Má pó dòufu
Vegetarische Ma Po Tofu


                                                                              foto's: Iris Debremaeker

红色的红烧茄子Hóngsè de hóngshāo qiézi
Roodgesmoorde aubergine
白米饭Bái mǐfàn
Gestoomde jasmijnrijst
白菜蚝油Báicài háoyóu
Paksoi met oestersaus
炒鸡蛋和西红柿Chǎo jīdàn hé xīhóngshì
Roerbak van eieren met tomaat en chinese bieslook
西兰花姜汁 Xī lánhuā jiāng zhī
Broccoli in gembersaus
炒菠菜
Roerbak van spinazie Chǎo bōcài
清蒸鱼香油Qīngzhēng yú xiāngyóu
Gestoomde vis met lente-ui, gember en sesamolie

汤圆
Tāngyuán
Kleefballetjes in Jasmijnthee

柑橘
Gānjú
Citrus