28.6.15

High tea in het kasteel * punch met gin en komkommer

Feest in het kasteel. Afgelopen herfst mocht ik voor Koen en Karo 'hun kasteel' voor een dag omtoveren in Wonderland.
Nu werd ik gevraagd om in het Kasteel Den Brandt de high tea te cateren en vormgeven.

Op het menu: macarons, kletskoppen, rochers en mini madeleines met szchuan peper, hartige scones, hartige soesjes met zalm,  sandwiches met rosbief en mosterdboter, sandwiches met komkommer en dilleroomkaas, sandwiches met eiersla met tuinkruiden, tartelettes met rabarber, tartelettes met besjes, tartelettes met meloen.
De bakker in mij mocht even naar boven komen (dus de wekker stond ontzettend vroeg) - binnenkort meer receptjes op de blog van deze fijne caterdag.




recepten - styling - foto's: Els Debremaeker

Een punch met een twist kon er niet aan ontbreken: gin punch met komkommer



                                                                    recept - foto: Els Debremaeker

Groene thee * gember * honing * limoen * munt * Canada dry * gin * komkommer
Laat de groene thee trekken in heet water met de schijfjes gember en honing. Laat afkoelen en verwijder de gember. 
Neem 2 delen thee, 2 delen Canada dry en 1,5 deel gin. Snijd  de komkommer in schijfjes en doe met de verse munt in de punch. Laat goed intrekken en serveer koud.

voor een fruitige variant: hibiscusthee met rozenbottel, gember, honing en sinaasappel