18.7.15

rabarberperzikconfituur met steranijs en rozenbottelthee

Conftuur maken vond ik als kind al heerlijk. Ik stond toen nog op een stoeltje om aan het aanrecht te kunnen, maar de magie van de conftuurpotten lonkte (vooral toen mama die omdraaide nadat ze gevuld waren). Rabarber met perzik is een lekkere combinatie samen met de rozenbottelthee.
Zo kan je in de winter ook nog genieten van je sappige perziken.

                                                                 styling en recept: Els Debremaeker * foto Iris Debremaeker

900 g rabarber * 600 g perzik * 200 g rietsuiker (indien je liever zoeter hebt mag je meer suiker toevoegen) * sap 1/2 citroen * 2 steranijs * 1,5 el rabarber-rozenbottelthee Dille & Kamille *(ik gebruik hiervoor een thee-eitje)

Was het fruit en snijd in stukjes. Meng met de rietsuiker, steranijs en citroensap en laat afgedekt minstens 6 h trekken.  Breng het fruit in een grote kookpot aan de kook, doe er de rozenbottelthee bj en draai het vuur lager. Laat 20-25 minuten op zacht vuur sudderen en schuim regelmatig af. Haal de steranijs en thee eruit en schenk in gesteriliseerde potten. Schroef het deksel vast, draai de potten om en laat afkoelen.

                                                                styling en recept: Els Debremaeker * foto: Iris Debremaeker

tip: ook lekker in combinatie rabarber - aardbei met verveine of rabarber - appel - gember