18.9.15

Soep van geroosterde groenten met ras el hanout

Een heerlijk verwarmende soep: recept en foto door mijn zoon Joshua (en broer Nathan was de proever).

                                                 recept en styling: Els Debremaeker * foto: Joshua Lockley (mijn zoon)

1 rode ui * 300 g wortelen * 300 g pastinaak * 300 g pompoen * 1 aardappel * 2 teentjes knoflook * 1 el ras el hanout * 1,5 el olijfolie * 1,5 el groentenbouillon * vers gemalen peper * Griekse yoghurt * verse munt

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de groenten en snijd in stukjes. Doe ze in een bakblik met de knoflook en wat olie en rooster 30 minuten. Ze mogen lichtjes karameliseren. Schep af en toe om.
Schep de groenten uit het bakblik en laat met de bouillon 10 minuten sudderen. Pureer de soep en werk af met de peper. Serveer met wat yoghurt en verse munt.


tip: ook lekker met raapjes of knolselder