3.10.15

broodjes met maanzaad en komijn

Vers gebakken broodjes om het weekend mee te starten. Een snuifje komijn en maanzaad en de heerlijke hazelnootolie van Migino Delicious Oils maken ze net iets anders dan de pistolet van bij de bakker.

                                             recept * styling * fotografie: Els Debremaeker

voor 10 stuks:

2 tl droge gist * 2 tl ahornsiroop * 4 dl lauw water * 300g speltbloem * 300 g tarwebloem of volkorenbloem * 2 tl zout * roze peperbolletjes * 2 tl hazelnoot olie Migino Delicious Oils * 1 el maanzaad * 1 el komijn - of karwijzaad

Los de gist met de suiker op in het warme water en laat een tiental minuten staan tot je een schuimig laagje krijgt. Zeef de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Doe er de olie en de zaadjes bij en voeg het gistmengsel toe. Kneed 5 minuten tot een soepel deeg en laat dan afgedekt onder een vochtige doek 90 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 10 bolletjes en rol er met je hand broodjes van. Zet ze 12-15 minuten in de oven en laat afkoelen op een taartrooster.