10.10.15

mueslibrood

Niets zo lekker als zelfgebakken brood op een zaterdag ochtend. Vandaag een keer niet de muesli in je ontbijtkom, maar in je brood. Ik gebruikte de muesli met quinoa en framboos van Dille & Kamille en de hazelnoot olie van Migino Delicious Oils.

                                           recept * styling: Els Debremaeker * foto: Iris Debremaeker


7 g droge gist * 300 ml melk * 2 el honing
300 g tarwebloem * 100 g speltbloem * 2 el hazelnoot olie Migino * snuifje zout * 200 g muesli met quinoa en framboos Dille & Kamille

Verwarm de melk en laat er de gist en honing in oplossen. Meng de bloemsoorten en het zout en kneed er de olie door. Giet er langzaam het gistmengsel bij en kneed tot een homogeen deeg. Kneed er de muesli door en maak een bol van het deeg. Leg in een kom en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg 3-4h rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Kneed het deeg door en verdeel over een ingevette bebloemde bakvorm of maak er kleine broodjes van. Laat nog 1h rijzen.
Verwarm de oven voor op  200°C. Strijk het brood in met wat water en verdeel er nog een handvol muesli over. Bak 20 minuten en laat afkoelen op een taartrooster.