23.10.15

madeleines met rozenwater en citroenverbena

Zoete madeleintjes voor zachte zondagnamiddagen.

                                                          receptuur en styling: Els Debremaeker * foto: Iris Debremaeker


Voor 30 stuks

180 g ongezouten boter * 4 eieren * 175 g rietsuiker * 175 g bloem *4 tl bakpoeder * snuifje zout * scheutje rozenwater * fijngesnipperde citroenverbena

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm voor madeleines in en bestuif hem met bloem. Smelt de boter en laat afkoelen. Klop de eieren met de suiker tot een stevige massa. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snuifje zout en klop goed door de ei-suikermassa. Voeg de boter toe en klop glad. Doe er een (klein!) scheutje rozenwater en de gesnipperde citroenverbena bij en vul de vormpjes. Zet 8 tot 10 minuten in de oven. Haal de madeleintjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.