27.11.15

Tartaar van zalm gemarineerd in vodka met kappertjes, rode ui en zure room

Glaasjes met lekkers: een voorproever voor de eindejaarsfeesten.
Bestel een mooi stuk zalmfilet bij je visboer en maak er een heerlijke tartaar van, gemarineerd in vodka en afgewerkt met wat rode ui, kappertjes en zure room. Schol (lekker met een shotje vodka erbij). 

                                                               receptuur en styling; Els Debremaeker * foto: Dille & Kamille

500 g verse zalm (tip: vervang 100 g hiervan door gerookte zalm) * scheutje vodka * dille-olie * limoensap * vers gemalen peper * fleur de sel * snuifje suiker * rode ui * 1-2 el kappertjes * bieslook * grove mosterd * zure room * mierikswortelroom

Snijd de zalm in kleine blokjes en meng met de vodka, olie, limoensap, peper, zout en suiker.
Hak de bieslook en ui fijn en meng met de kappertjes door de zalm. Werk af met wat grove mosterd.
Meng de zure room met de mierikswortelroom en kruid met peper en zeezout. 
Serveer koud. 
tip: maak de olie zelf: blancheer de dille, knijp goed uit en blender met goede kwaliteit olijfolie. ook lekker met een sneetje zuurdesembrood.