22.2.16

quiche met chioggioa bietjes en oude camembert

Ik heb een zwak voor oude kaas én de mooie chioggia bietjes. Een bijzondere combinatie voor deze quiche. Ideaal als hapje bij een glas rode wijn. (nog iets waar ik een zwak voor heb).
Ben je niet zo'n kaas-held, vervang de camembert door een jongere kaas of bv een zachte brie.

 receptuur en styling: Els Debremaeker * fotografie: Joke Van de Heuvel  in opdracht van Dille & Kamille

voor het kruimeldeeg:
500 g bloem * 250 g zachte boter * 3 eieren * enkele blaadjes verse tijm * vers gemalen peper * zeezout

voor de vulling: 6 gele en rode chioggia bieten * 250 g cottage cheese * 2 eieren * vers gemalen peper * zeezout * verse dragonblaadjes * enkele stukjes oude camembert * 2-3 sneetje serranoham

Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg, rol op tot een bolletje en wikkel in plasticfolie. Laat minstens 1 h rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180-200C.
Snijd de chioggia bietjes met een mandoline in fijne plakjes.
tip: je kan ook gekookte bietjes gebruiken maar hak ze dan niet te fijn
Klop de eieren los en meng met de cottage cheese. Hak de dragon fijn en schep door de kaas. Kruid met peper en zout. Verdeel het kaasmengsel over de bodem van de quiche en verdeel er de bietjes en camembert over. Snijd de ham in reepjes en leg ze tussen de bietjes.
Bak 20 minuten (afhankelijk van de sterkte van de oven en de diepte van de bakvorm).
Gebruik je hiervoor deeg uit het koelvak, volg dan de instructies op de verpakking.
Serveer als hapjes of als lunch met een slaatje van waterkers, geschaafde venkel en sinaasappel.